010 - 33 00 321 info@servicepumpen.se

IMKANAL

FÅ EN KOSTNADSFRI fuktmätning!

IMKANAL

Du gör säkert redan idag rent filtret i köksfläkten, men visste du att du även bör få en komplett imkanalsrengöring regelbundet för att minimera den brandrisk som uppstår när fett samlas i kanalen ovanför spisen? Vi genomför ett grundligt och noggrant arbete och ser till att din imkanal blir helt fri från brandfarligt matfett och damm. Utöver att risken för brandspridning minskar drastiskt
kommer din köksfläkt att arbeta mer effektivt och avlägsna allt matos från matlagning så att det inte fastnar på tyger och kläder. Professionell skötsel och vård av imkanalen och köksfläkten förlänger även livstiden på systemet. Använder man köksventilationen regelbundet är rekommendationen att rengöra denna vartannat år. Lagkravet på obligatorisk rengöring av imkanalen (köksfläktens anslutning till skorstenen) togs bort 2004. Då gjorde sotaren rent imkanalen i samband med att han kom ut och sotade rökkanalerna.

Nuförtiden är det husägarens ansvar att imkanalen rengörs. Detta glöms tyvärr ofta bort då kunskapen om riskerna med en smutsig imkanal är låg bland svenska fastighetsägare.
Räddningstjänsten informerar ständigt allmänheten med farorna runt spisen. Spisbränderna är idag så vanliga att nästan hälften av alla bränder börjar i köket.